Kajínek udavač

Kajínek, nejznámější udavač?

Pro mnohé šokující tvrzení, že Jiří Kajínek člověk, který se celou svou zločineckou kariéru a po celou dobu výkonu trestu chlubí, že nikdy nevypovídá, byl konfidentem komunistického vězeňského systému. S tímto tvrzením přišlo centrum pro dokumentaci totalitních režimů. Dle zjištění byl Jiří Kajínek minimálně jednou oficiálně nasazen jako agent proti jinému spoluvězni, což mu mělo zajistit určité výhody. Tento kolega byl posléze i na základě výpovědi pana Kajínka odsouzen. V prostředí vězení je udávání vůbec nejhorším proviněním a bylo tomu tak ještě mnohem více v době minulého režimu, kdy vězni drželi daleko více při sobě a takové to chování mohlo mít pro některé dotčené fatální následky. Udavači byli a jsou považováni za to nejsmutnější, co ve vězení je. Pokud někdo nedodržuje pravidla na svobodě a nemá ani vězeňskou čest, tedy sníží se k tomu, aby udával kamarády pak je schopný opravdu všeho.

Badatelům z centra pro studium totalitních režimů si dovolím plně důvěřovat a to i s ohledem na známý průběh předposledního trestu pana Kajínka, kdy mu byla v historii první a poslední udělena výjimka a jako jediný vězeň vykonával trest ve věznici Příbram, ačkoliv byl zařazen do věznice se zvýšenou ostrahou a tento druh trestu se ve věznici nikdy nevykonával. Nemluvě o tom, že byl Jiří Kajínek propouštěn na přerušení trestu (ze kterého se nevrátil). A, že by byl vzorným vězněm se říci nedá.  Za co byl tedy p. Kajínek odměňován, lze jen těžko pochopit a jen to potvrzuje tezi, že byl konfidentem i po změně režimu.

Dovolím si se také zastat vězeňské služby, protože Kajínek ji v podstatě nemá čím uškodit. Její problémy jsou dobře známy a z cely pro doživotně odsouzené toho opravdu moc nevidíte. Jeho slovům o tom, že by mu vězeňská služba nějak vyhrožovala, mi přijdou naprosto absurdní. K problémům vězeňské služby p. Kajínek nepatří, ostatně ukazujeme, jak to ve věznicích chodí a cítíme se bezpečně.

Odkaz na video.https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/neznamy-dokument-z-roku-1986-kajinek-donasel-na-spoluvezne-32398

T.L.

Autor příspěvku: obase.cz

2 komentáře v “Kajínek, nejznámější udavač?

  • Vlastik

    (14.6.2017 - 8:15)

    Media prostě ze šmejda udělala hvězdu což je velmi smutné, pochopím když někdo práskne tvrdou šikanu a dokonce to i schvaluji, ale když někdo práská pro výhody tak……..a vůbec v článku bylo řečeno vše.

  • Vlastik

    (14.6.2017 - 8:21)

    Ale mohli to badatelé vypustit po oznámení Zemana, že ho propustí, by mu to asi zpestřilo poslední dny 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.